Yks postitus siis soome keeles ka heh :)

Hei hei! Mul oli vaja kirjutada koolis essee ja no arvasin et oleks tore see ka siia blogisse panne.Arvatavasti peate kasutama google translate´i. 

Seksuaalisuus, osana elämää 

   On olemassa eri seksuaalisuuksia. Kaikkien tunnetuimpia niistä ovat homoseksuaalisuus, biseksuaalisuus, transsukupuolisuus ja heteroseksuaalisuus. Homoseksuaalisuus tunnettu myös kuin gay ja lesbit ovat ihmisiä jotka tuntevat vetoa samaa sukupuolen edustajan kohtaan. Bi tarkoittaa sitä että ihminen tuntee vetoa miehiin sekä naisiin. Transsukupuolisuus tarkoittaa että henkilön sukupuoli-identiteetti ei vastaa biologista ja sosiaalista sukupuolta, johon hänet on syntymän yhteydessä määritelty. Hetero tuntee vetoa vastakkaiseen sukupuoleen kohtaan. 
   Oma seksuaalisuus voi olla hyvin monelle pelottava. Niin monella on pitkään kaikki tunteet sekaisin. Monia meistä se voi pelottaa. Moni meistä voi tuntea itsevarmalta ja onnelliselta silloin kun jonkulla voi olla depressiooni ja he eivät tunne itseäni hyvältä. Kertoa tai ei? Se kaikki riippuu sinusta. Jos olet epävarma niin anna itsellesi aikaa. Ei ole mitään kiirettä kertoa tällaisesta asiasta. Tärkeä on että tekisit sitä silloin kun tunnet olevani loppuksi valmis. En itsekään ole vielä valmis kertomaan perheelleni, koska tunnet että vielä ei ole sopiva aikaa kertoa siitä. Kun päätät kertoa omasta seksuaalisuudesta niin pitää pää pystyssä ja olla rauhallinen. 
   Olet valmis kertomaan seksuaalisuudesta perheelleni ja ystävilleni? Pelkäät vanhempien reaktiota? Voit vaikka kertoa ensin parhaalle kaverille. Minäki aloitin siitä että kerroin kavereille ensin. Lopuksi kun olet riittävän rohkea niin kerro vanhemmille. Jos sinua ei hyväksytä niin muista että se ei ole sinun ongelma. Oman seksuaalisuudesta kertominen on yksi rohkea teko. Se on sinun elämää ja jos sinua ei hyväksytä niin maailmassa on vielä paljon sinun kaltaisia ihmisiä. 
   En tykkää homofoobekeistä. En tule koskaan ymmärtämään miksi he eivät hyväksy ihmisiä joilla on eri seksuaalisuus. Emme ole tehneet heille mitään. Kaikki me ollaan ihmisiä. Kai heillä on joku syy siihen, mutta emme vain tiedä sitä. Mun mielestä se on ihan normaalia kun joku on trans, lesbi tai siis jotain muuta. Eikö olekin? Me kaikki halutaan tulla rakastetuksi. Kaikki me voimme rakastua keneen tahansa. Ei kukaan voi häpeä oma seksuaalisuuta, meidän pitäisi olla ylpeä omasta seksuaalisuudesta. Se on vain osaa elämää. 


Loodan, et saite natukenegi aru millest ma kirjutasin :) Kena päeva jätku

Kommentaarid

Populaarsed postitused